У пункті пропуску «Грушів – Будомєж» під час огляду автомобіля AUDI митники виявили у водія – 55-річного жителя Тернополя 17 400 доларів США, про які він не вказав у декларації. 

Про це повідомила Львівська митниця.

Щодо тернополянина склали адмінпротокол про порушення митних правил, відповідно до ч.1 ст.471 (Недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, яка перевищує дозволену законодавством України для їхнього переміщення без письмового декларування) МКУ.   

Раніше у «Шегині» в режимі «імпорту» прибув автомобіль VOLKSWAGEN CADDY, яким кермував 47-річний громадянин Німеччини. Згідно з поданими документами, вартість транспортного засобу становила  2600 євро (119 554,76 грн.), а відправником була зазначена приватна особа.

Однак під час митного контролю виявили інший рахунок-фактуру, де вартість авто сягала 4000 євро (183 930,40 грн.), а продавцем була німецька компанія, яка згодом і підтвердила обставини купівлі-продажу.  

За фактом надання митному органу неправдивих відомостей щодо вартості і продавця товару склали адмінпротокол відповідно до  ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Транспортний засіб тимчасово вилучили. Невдовзі справу розглядатимуть у суді.

ІА "Вголос": НОВИНИ