Служба безпеки України повідомила про заочну підозру митрополиту Луганської єпархії УПЦ (МП) Василю Поворознюку, який зараз переховується на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до Кремля для участі у церемонії так званого «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу рф.
Там він підтримав агресивну війну росії проти нашої держави та захоплення частини української території, у тому числі Луганщини.
 
У травні того ж року Поворознюк був на засіданні «круглого столу», який проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Пасічника. Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником Кадирова виступив за прийняття так званої «резолюції», де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті.
 
Крім того, у ході численних інтерв’ю для кремлівських пропагандистів фігурант героїзував російських окупантів та закликав до продовження війни проти України.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Поворознюку про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).
Раніше за поданням СБУ РНБО України застосувала до нього санкції.
Оскільки клірик переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ