Нещодавно у Львові спалахнув новий мовний скандал. Представник одного із гуманітарних штабів відмовився обслуговувати російськомовних переселенців.

Відео опубліковане на YouTube-каналі телеканалу NTA.

«Це внутрішня війна, і кордон цієї війни - мовний. Тому що мова це втілення нашої культури. Основне завдання путіна - »денацифікація« - це означає забрати у нас мову. І якщо люди починають так діяти, як цей чоловік, це означає, що ми серйозно переходимо у наступ. Досить оборонятися. Українська терплячість завершилась», - сказала відома мовознавиця.

Крім того, Фаріон додала, що чоловіку треба «дати медаль за національну гідність» та наголосила, що його поведінка має бути прикладом для наслідування по всій країні. На думку філологині, тоді ми дійсно зможемо здолати вбивцю путіна.

Ба більше, вона вважає, що потрібно викорінити з українського суспільства поняття «російськомовний українець».

«Є або московит, або українець. Не існує німецькомовного поляка або французькомовного англійця. Це вигадали в московії. І це останній спосіб прив'язати країну до путіна», - зазначила Фаріон.

Нагадаємо, у Львові спалахнув мовний скандал у гуманітарному штабі. Переселенцям відмовили в обслуговуванні мовою країни-агресорки.

Крім цього, чоловік, який відмовив жінкам в обслуговуванні російською розповість у прямому етері телеканалу NTA усі деталі скандалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ