У зв'язку з режимом воєнного стану, який продовжили в Україні, виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років обмежений. Водночас є деякі винятки, які стосуються, зокрема, студентів, які здобувають освіту за кордоном.

Так, згідно зі статтею 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» призову на військову службу в період мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної вищої та вищої освіти, тобто студенти, асистенти-стажери, аспіранти за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Водночас український уряд вніс зміни до Постанови від 27.01.1995 року №57 «Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України», тому ця норма не стосується студентів, які здобувають освіту в українських навчальних закладах.

Перетинати кордон можуть лише ті студенти, які здобувають освіту за кордоном і можуть документально це підтвердити. Це може бути довідка, отримана в навчальному закладі, студентський квиток, виклик на навчання або документ, що підтверджує право тимчасово проживати на території іншої країни у зв'язку з здобуттям освіти.

Важливий момент: якщо документи складено іноземною мовою, їх потрібно перекласти українською мовою з нотаріальним посвідченням перекладу та підпису перекладача.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Обстріл Кіровоградщини: від ударної хвилі постраждали будинки у Кропивницькому. Фото

Відбито ракетний удар з акваторії Чорного моря по Хмельниччині - ПК «Захід»

ЗСУ зруйнували казарму з російськими військовими в Кадіївці

ІА "Вголос": НОВИНИ