Про це сьогодні заявив начальник військово-медичного центру Західного регіону Іван Гайда, передає кореспондент «Вголосу».

«Військові-контрактники – це люди мотивовані, які свідомо прийшли в армію. Тому серед них набагато менше трапляється випадків травматизму. Так само поводяться і військовослужбовці на Яворівському полігоні, які беруть участь у навчаннях із залученням миротворчих військ. Там ми також спостерігаємо тенденцію щодо зменшення травматизму. А ось мобілізовані частіше потрапляють у госпіталь з травмами і переломами, отриманими під час розвантаження техніки», – зауважив Іван Гайда.

Він також додав, що лікарі часто зіштовхуються з випадками пізнього звернення хворих військовослужбовців по медичну допомогу.

«Пізня госпіталізація, пізнє звернення до лікаря або неуважність медичного персоналу до солдатів, які хворіють, можуть призводити до різноманітних ускладнень. Наприклад, недоліковане ОРЗ призводить до пневмонії, а пневмонія – до серйозніших захворювань і навіть до летальних випадків», – пояснив начальник військово-медичного центру Західного регіону.

Як писав «Вголос», військові лікарі відзначають зростання кількості бійців із вірусними гепатитами В і С.

ІА "Вголос": НОВИНИ