У Генштабі ЗСУ заявляють, що російське командування направляє новоприбулих за мобілізацією військовослужбовців без підготовки безпосередньо на лінію зіткнення на доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат.

Про це йдеться в зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18 годину.

Це значно впливає на зниження рівня морально-психологічного стану військовослужбовців противника та якість виконання ними обов’язків".

У Генштабі також повідомляють, що з 22 вересня військові комісаріати РФ працюють у цілодобовому режимі, а особам, які намагаються ухилитися від мобілізації погрожують кримінальною відповідальністю.

Повідомляється також, що у Севастополі в тимчасово окупованому Криму чоловікам призовного віку вручено близько однієї тисячі повісток. Представники окупаційних військ запевняють мобілізований особовий склад, що їхня служба буде проходити на тимчасово захопленій території Херсонської області до закінчення терміну так званої «спеціальної операції».

Нагадаємо, 21 вересня президент рф  володимир путін оголосив у росії часткову мобілізацію. За словами міністра оборони сергія шойгу, москва готується призвати до 300 тисяч резервістів.

Як писав «Вголос», Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що росія готується до примусової мобілізації українських військовополонених, що є порушенням Женевської конвенції.

ІА "Вголос": НОВИНИ