Окупанти намагаються приховати злочини проти українського народу за допомогою привезених зі собою крематоріїв.

Мобільні крематорії, які російські окупанти привозять з собою, використовують не для утилізації тіл загиблих солдатів. Таким чином військові намагаються приховати злочини проти цивільного населення.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.


Зазначається, що російські окупанти провозять з собою на територі. України крематорій Інсинератор ИН-50.1К. Він призначений для утилізації людських залишків. Таким чином Росії вдавалося протягом довгого періоду приховувати реальні втрати. 

Проте виявилося, що російські військові також використовують мобільні крематорії для приховування злочинів проти мирних жителів.

«Насправді, щоб приховати сліди військових злочинів, російська армія планувала спалювати тіла загиблих цивільних осіб. Метод КДБ: »нет тела - нет дела«. Під натиском ЗСУ, поспіхом втікаючи з Київської області, окупанти залишили трупи російських солдатів та тіла закатованих українських громадян. Увесь світ побачив задокументовані злочини »русского мира«», - йдеться у повідомленні.

 

Як писав «Вголос», Росія перекидає бойовиків ПВК «Вагнер» в ОРДЛО для участі у подальших бойових діях за східні регіони України.

Також ми повідомляли, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що найближчими днями Захід погодиться на подальші санкції проти Росії у зв’язку з війною й звірствами, скоєними в на Київщині, зокрема у Бучі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ