Пийте молоко ! Будете здорові ! Проте, яке ж молоко обирати, продукція якого виробника є найкращою ?!

У компанії «Молокія» (Тернопільський молоказавод), вважають, що молоко насамперед має бути якісним та безпечним. Тут прагнуть досягнути у виробництві найвищого рівня безпеки. Причому відповідальність за якість кінцевого продукту, який потрапить до споживача, у Молокії розподіляють корпоративно. Покупець має право знати, від яких корів це молоко, як їх доглядали, як і чим їх годували. Якщо кожна із сторін, що брала участь у виробництві молока та продуктів з нього, відповідає за свою роботу, покупець отримає якісний і корисний продукт.

Ідею корпоративної відповідальності «Молокія» впроваджує разом із випуском нової упаковки свого продукту молока «Відбірне». На упакуванні молока «Відбірне» зображено фото представників чотирьох фермерських господарств, де виготовляється сировина для цього продукту. Завдяки скануванню QR – коду можна ознайомитися з процесом виробництва молока від ферми до полиці магазину.

«Тільки за умови повної довіри до партнера можна розвивати успішний бізнес, вважає голова компанії «Молокії» Віталій Ковальчук. – На нашій новій упаковці молока «Відбірне» світлини представників постачальників, яким ми довіряємо – молочні ферми «Кишенці» та «Дзензелівське» з Черкаської області, хмельницьке товариство «Перлина Поділля» та тернопільський «Агропродсервіс». Усі вони – відповідальні постачальники, які гарантують якісне молоко, для виготовлення молока «Відбірне». А з доброї сировини, як відомо, і продукт – якісний.

Представляємо партнера - Агропродсервіс

Під час престуру, який Молокія організувала для журналістів кількох областей, вдалося побачити і сучасне виробництво, і агропромислове господарство, де заготовляють корми, займаються розведенням молодняка, дбаючи про його селекцію, заготовляють молоко. А головне – до кожної із шестисот корів, які дають за добу по 26,5 л. молока, ставляться з повагою і любов’ю.

Мова йде про Агропродсервіс, що приблизно за 30 км. Від Тернополя. Заступник директора з тваринництва Борис Рудюк розповів, що у господарстві під контролем кожна корова.

Так само як контролюється склад кормів, а їх розвозить спеціальна машина, яка має зв'язок із німецькими партнерами, які у свою чергу отримують інтернетом інформацію про склад харчів, що їх отримують корови.

Показали в Агропродсервісі і приємну для корів процедуру доїння молока. Корови із задоволенням заходять у спеціальні стойла, де їх дбайливо миють, чистять до і після процедури, проводять гігієну. Та й молоко після отримання одразу охолоджується і готується до транспортування на «Молокію».

Нам не однаково, що у твоїй склянці молока !

А починала «Молокія» співпрацювати із Черкаською областю. Як це не дивно, але у своїй області понад десять років тому не знайшли надійних партнерів. Натомість за фермерську справу на Черкащині взявся голландець Кейс Хусінга, який приїхав туди із сім’єю спробувати займатися молочарною справою. У Кейса, який нині надзвичайно добре розмовляє українською мовою ( нашою мовою говорять і його діти), все вийшло. І молоко якісне, і бізнес у партнерстві з «Молокією», надійний.

За словами Віталія Ковальчука, Молокія вже роками день у день відправляє на Черкащину цистерни за якісним молоком. У планах компанії «Молокія» – збудувати завод у сусідній Полтавщині, а згодом і у Черкащині, щоб не витрачати стільки зусиль на доставку молока на підприємство. Планується також виробництво твердих сирів. І цілком можливо, що разом із нідерландським партнером Кейсом Хусінгою вони стануть цілком конкурентні з імпортними і недешевими сирами із Голландії. Віталій Ковальчук наголошує, що компанія «Молокія» прагне завжди бути якісною, бо «Нам не однаково, що у вашій склянці молока».

Сьогодні «Молокія» співпрацює із півсотнею крупнотоварних партнерів, ще понад три тисячі дрібних постачальників молока на завод. До кожного з них є взаємна довіра, що переростає у виробництво якісного продукту –смачне та корисне молоко у кожній склянці.

Юрій Боруцький.

Фото автора.

ІА "Вголос": НОВИНИ