Під час перебування Мосійчука на посаді його дружина відкрила мініготель, а його матері подарували квартиру в елітній новобудові на Печерську вартістю кілька мільйонів гривень.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info

Зазначається, що Мосійчук стверджує, що нібито нічого не знав про подаровані матері й тещі квартири.

Як повідомляється, у 2019 році матері Вадима Мосійчука подарували квартиру на 183 квадратних метри на вулиці Діловій. Аналогічні квартири в цьому будинку коштують від 7 до 9 млн гривень. Наголошується, що попередня господарка квартири відмовилася коментувати такий подарунок.

Крім того, в 2016 році, коли Мосійчук вже став головою Держреєстру, у його тещі з'явилася двокімнатна квартира поруч з Адміністрацією президента України. Таке житло у відповідному будинку продають від 4 млн гривень. Звідки у родички така квартира - Мосійчук нібито теж не знає.

 

Як повідомляє голова Держреєстру, ще до того, як обійняв цю посаду, він став гривневим мільйонером. Однак, за підсумками 2015 року, коли Мосійчука призначили на посаду, чиновник з дружиною задекларували загалом 250 тисяч доларів заощаджень.

У 2017 році дружина глави Держреєстру придбала новий Мерседес GLE за 2 млн гривень і більше гектара землі під Києвом начебто за 300 тис. гривень. Незабаром на цій землі почали зводити котеджі і будувати сонячні електростанції. А вже на початку 2019-го там відкрився мініготель зеленого туризму.

Згідно з українським законодавством, котеджі необхідно декларувати ще на стадії незавершеного будівництва, так само як і позики на них. Але, за словами Мосійчука, він не збирається декларувати ці будівлі, адже «всім цим займається дружина».

Нагадаймо, народний депутат Ігор Мосійчук вийшов із лав Радикальної партії Олега Ляшка.

ІА "Вголос": НОВИНИ