Сьогодні, 19 вересня, під будівлею Шевченківської РДА у Львові, де триває сесія Львівської міської ради, активісти вимагають відставки виконкому мерії.

Відповідні світлини з'явилися на сторінці "Вулиця Малоголосківська« у »Фейсбуці".

Мітингарі повісили портрет Андрія Садового та членів виконкому ЛМР, а поряд з ними - доларові купюри та червону мережевну білизну.

Активісти також принесли банер із гаслом: «Члени виконкому, вбрання повій вам до лиця!»

Активісти повідомляють, що заступник Садового Андрій Москаленко «зацінив» акцію:

Видання "Форпост« повідомляє, що акцію протесту організували активісти з ГО »Народна дія Львів".

«Так, виконавчий комітет Львівської міської ради уже давно перетворився на »політичних повій« - працюють в інтересах забудовників, а не громади міста, та пачками видають нові дозволи на нове будівництво - без інфраструктури, зневажаючи пам’яткоохоронне законодавство та інтереси мешканців», - зазначають учасники акції.
Активісти вимагають:

- оголосити відкритий конкурс на посаду головного архітектора міста Львова;

- виконати рішення суду у справі 813/716/16, яким визнана бездіяльність Львівської міської ради щодо не винесення в натурі меж історичного ареалу міста Львова та не віднесення земель на його території до земель історико-культурного призначення, та зупинити дерибан і незаконне відчуження і використання особливо цінних земель історико-культурного призначення на території історичного ареалу, а тим більше на території Державного історико-архітектурного заповідника в м. Львові;

- рішенням сесії Львівської міської ради встановити мораторій на видачу нових дозвільних документів у сфері містобудування у межах історичного ареалу м. Львова (буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) – до моменту прийняття і затвердження історико-архітектурного опорного плану м. Львова;

- відправити у відставку виконком Львівської міської ради, який працює проти громади міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ