Про це вона сказала «Вголосу», коментуючи інформацію про те, що в Росії проти неї порушили справу за «підбурювання до скоєння вбивства та екстремістські висловлювання».

«А я їх звинувачую у вбивстві семи тисяч українців, у вбивстві десяти тисяч українців, замордованих голодом. Я звинувачую їх у тому, що вони хворі на імперський синдром. Росія як імперія має бути знищена, бо вона є загрозою не лише для України, а й для всього вільного світу. Думаю, що моя остання монографія – найкращий постріл у їхню ущербну філософію», – сказала Ірина Фаріон.

«У стосунках з божевільними діють однозначно – їх треба примусово лікувати. Оскільки Російська Федерація на території України наразі є лише в окремих районах Луганської та Донецької областей, то наші воїни їх і лікують. А я лікую своєю духовною творчістю. Я намагаюся в міру своїх можливостей впливати на тих пацієнтів. Як і кожен вільний українець, різними методами – хто з допомогою куль, хто з допомогою слів, а хто з допомогою інших засобів. Я розумію, що меж падіння Московії не існує. Вона має вернутися у межі татарського улусу і, можливо, тоді заспокоїться», – додала вона.

Як повідомляло УНІАН з посиланням на офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна, головне слідче управління Слідчого комітету РФ порушило кримінальну справу проти екс-депутата Верховної Ради України Ірини Фаріон за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 33, пп. «а, л» ч. 2 ст. 105 КК РФ (підбурювання до скоєння вбивства), ч. 1 ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

ІА "Вголос": НОВИНИ