Для того, аби вас зрозуміли у більшості країн світу, досить заговорити англійською мовою, оскільки близько 2 мільярдів людей на планеті володіють нею. Для когось вона рідна, а хтось вивчив її «з нуля». У такому випадку є можливість перевірити свій рівень англійської, аби зʼясувати, як добре ви володієте нею! 

Найпоширеніша мова у світі має довгу історію та чимало особливостей. Дізнаймося 10 цікавих фактів!

1. Кожні дві години до словника додається одне нове слово. У результаті, протягом року зʼявляється майже 4000 нових слів.

2. В англійській є також слово з найбільшою кількістю значень — «set», таких нараховують 430 за підрахунками Книги рекордів Гіннеса.

3. “I am” — це найкоротше повне речення.

4. Цікаво, що слово “girl” не відразу використовували для позначення дівчини. Раніше воно означало “дитина” або ”молода людина”, без привʼязки до статі.

5. Існує речення, або так звана панграма, що містить усі 26 літер алфавіту: “The quick brown fox jumps over the lyny dog”. Саме його часто використовують для перевірки друкарських машинок або клавіатур.

6. Найдавнішим, найкоротшим і найбільш часто вживаним словом є займенник “I”.

7. Літера «Е» використовується в англомовних словах найчастіше. А ось найбільша кількість слів починається з букви «S».

8. Попри те, що достеменно визначити точну кількість діалектів англійської неможливо, вважається, що у світі їх нараховують понад 160 !

9. Найдовше слово в англійській мові записано на 57 сторінках й означає хімічну назву білка Тітин, а для того, щоб його вимовити вам знадобиться майже дві години! Переконані, навіть носії мови не завжди можуть вимовити його!

10. Подейкують, що слово “happy” вживається в 3 рази частіше, ніж “sad”. Тому можемо вважати: англійська — мова щасливих людей !

Іноземна мова варта того, щоб її вивчати! Перевірте свій рівень англійської та підберіть для себе курси англійської мови у Grade Education Centre. Дізнайтеся більше фактів у процесі навчання!

 

ІА "Вголос": НОВИНИ