У Запоріжжі фінішував у неділю всеукраїнський «Мотопробіг Єдності».

Про це повідомляє Укрінформ.

Байкери з усієї країни за два тижні проїхали 6000 км, проїхавши 54 населених пункти, завершили акцію підняття прапора у Запоріжжі.

«Завжди йдуть по шкірі мурашки, коли зустрічаєш таку кількість патріотів і романтиків у цьому житті. Люди проїхали від Ужгорода до Запоріжжя. На нашій козацькій Запорізькій землі крайня точка. Хлопці всім показують, що Україна у нас одна», - сказав глава Запорізької області Віталій Боговін.

Він разом зі своїм сином і жителями міста зустрічав «Мотопробіг Єдності» на площі Героїв. Чиновник захоплюється мототуризмом уже близько 20 років, його байкерське ім'я – Капітан.

«Я чотири роки тому брав участь у цьому пробігу, тоді було учасників 20-30. І те, що зараз стільки людей підтримує, радує», - зазначив Боговін.

Організатори всеукраїнського дійства кажуть, що головною метою є об'єднання українців і України.

«Мотопробіг потрібен для того, щоб люди розуміли, що які б вони не були різні, куди б вони не подорожували по території України, вони всі патріоти, всі українці», - підсумував один з організаторів Нік Спиридонов.

Колона байкерів проїхала на Хортицю, де підняла прапор України.

24 липня до столиці прибули мотолюбителі в рамках всеукраїнської акції “За єдність України”. Кілька десятків байкерів перебували у центрі столиці на Софійській площі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ