Оскільки інформація начебто не відповідає дійсності, то Мотор Січ має намір вживати всі передбачені законодавством заходи по захисту честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться в офіційній заяві Мотор Січ, повідомляє nv.ua.

Нагадаємо, за словами генпрокурора, СБ України веде кримінальне провадження щодо Мотор Січі. Причиною якого стало виведення на офшорні компанії великої частини акцій та передача їх у власність у невстановленому законодавством порядку.

За словами Луценко, ГПУ перевіряє можливе розкрадання держкоштів під час виконання оборонного замовлення. А підприємства оборонного комплексу, до яких відноситься Мотор Січ, повинні погоджувати відчуження своїх акцій з відповідними державними установами.

У цей же день власник компанії В'ячеслав Богуслаєв заявив НВ Бізнес, що звинувачення генерального прокурора безпідставні.

У Мотор Січ вважають, що воно не є підприємством оборонного комплексу України, оскільки воно не включено до складу підприємств-учасників державного концерну Укроборонпром. Окрім того, з 1994 року підприємство є акціонерним товариством з приватною формою власності, акції якого є власністю окремих фізичних та юридичних осіб. А отже обіг таких акцій є вільним.

«Генеральний прокурор України Ю.Луценко також повідомив… про викриття слідством… факту розкрадання керівництвом Мотор Січ державних коштів через завищення цін на двигуни з подальшим виведенням цих коштів через фіктивні структури. Участь Мотор Січ… обмежена виключно виконанням окремих оборонних замовлень. Контроль за виконанням таких контрактів та встановленням цін здійснюється державними органами. Ціна виконання таких оборонних замовлень встановлюється представниками Міністерства оборони вже після їх фактичного виконання шляхом перевірки та аналізу витрат підприємства», - коментують у зверненні представники підприємства.

З огляду на те, що перелік витрат на виготовлення продукції оборонного призначення та послуги є обмеженим та не компенсує всі понесені підприємством витрати, зазначені контракти для підприємства є збитковими. Окрім того, ціна на продукцію та послуги приймається на рівні замовника, запевнили в Мотор Січ.

Мотор Січ (Запоріжжя) розробляє, конструює та ремонтує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків та вертольотів. Продукцію підприємства експлуатують на літаках та вертольотах у понад 120 країнах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ