Мова - це не лише засіб комунікації, це світогляд.

Про це в ефірі ток-шоу Говорить Великий Львів 21 січня розповів TikTok-блогер Данило Гайдамаха (Чорнобровий).

Він зізнався: «16 років я говорив російською. Раніше казав, що виріс у російськомовному Києві, лише зараз розумію, що у  зросійщеному».

При цьому блогер зазначив: «Я говорю з аудиторією, яка обирає свій шлях. І зараз саме це питання стоїть перед молоддю: »Росія чи Україна? Що ти обереш? А моє завдання показати, що мова це не лише засіб комунікації, це світогляд".

За словами хлопця, українці вимірюють світ душею і мудрістю, зокрема на відміну від росіян.

Також він висловився про скандал із ТікТок-блогеркою di.rubens, яка назвала відомого офіцера ЗСУ, українського блогера Анатолія Штефана “ганьбою армії”. Штефан перед цим виклав відео, на якому блогерка з Києва, яка у соціальній мережі TikTok зареєстрована під нікнеймом di.rubens, зняла короткий відеоролик на алеї Небесної Сотні, на якому на запитання про улюблену країну тричі відповіла: “Росія!”

«Це абсурд. Ти живеш в Україні і обираєш Росію? Ти нещасна. Тут хіба на квиток скинутися», - наголосив Данило.

І звернувся до усіх блогерів: «Російськомовна аудиторія - пуста. Якщо ви обираєте російську мову - ви нікому не потрібні».

Хто такий Данило Гайдамаха:

  • Український студент;
  • блогер під псевдонімом «Чорнобровий»;
  • зібрав у соціальній мережі TikTok більше ніж стотисячну аудиторію ‒ все завдяки коротким роликам про правила української мови, патріотизм і поради щодо переходу з російської на українську.
  • Батьки Данила родом з Криму і перейшли на українську мову разом із ним.
Читайте також: Блогерка, яка любить РФ і говорить про секс «за 2 рубля», проти українського офіцера. Як «вата» піднімає голову.
https://youtu.be/V4nOuBzvdSY

Читайте більше новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ