Під час Олімпіади-2022 атлет з України Владислав Гераскевич провів мовчазний протест проти агресії Росії щодо нашої держави.

У чоловічому скелетоні розпочався другий змагальний день. Третій заїзд був вирішальним. У фінал відбирали топ-20 найкращих спортсменів.

Про це пише «Суспільне».

Після першого дня змагань Владислав посів 16-те місце. Згодом за підсумками третього заїзду він зумів втриматися у ТОП-20 перед вирішальним заїздом.

Йдучи повз камери українець показав телеглядачам напис на плакаті «Ні війні в Україні». Таким чином Владислав Гераскевич влаштував мовчазний протест.

Варто зазначити, що Владиславу 23 роки. Це друга Олімпіада в його кар’єрі. На минулих змаганнях він фінішував 12-м та став єдиним представником України у цьому виді спорту. У сезоні 2021/22 українець у загальному заліку Кубка світу зайняв 16-ту позицію.

Що таке скелетон?

Скелетон – це швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування. Спортсмен, лежачи обличчям вниз, керує скелетоном за допомогою рухів головою, натискання плечима, колінами на передні та задні спеціальні рулі, а також, торканням носками до льоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ