Скандал через мовну позицію однієї зі співробітників стався у Дніпровському державному медичному університеті (ДДМУ).

Про це пише Obozrevatel.

На практичному занятті викладачка нібито вимагала від студентки спілкуватися російською мовою, а коли дівчина відмовилася, то не схотіла приймати її відповідь.

Інцидент трапився у вищому навчальному закладі 10 листопада.

Як розповів місцевий підприємець Андрій Табінський, йдеться про пару «Пропедевтика внутрішніх хвороб», яку викладала Новоженіна Людмила Іванівна.

Саме вона заборонила студентці відповідати українською мовою. Зокрема, «вимагала, щоб дівчина на її практичних заняттях говорила винятково російською».

За його словами, студентка відповіла, що цієї мови не знає і нею розмовляти не буде, на що викладачка «відреагувала із сарказмом» – мовляв, у такому випадку їй потрібно йти «навчатися до Кембриджа або Львова». Після цього жінка взагалі «відмовилася приймати відповідь дівчини».

Він назвав дії викладачки абсолютною дискримінацією за мовною ознакою, порушенням мовного законодавства і прав людини, що в час війни є ще й відвертою роботою на ворога.

Також у мережі з’явився пост від користувача Дениса Гасанова який назвав усе наклепом. Він описав ситуацію абсолютно інакше, стверджуючи, що деякі заяви та коментарі є "брехнею.

За його словами мова йшла про опитування 73-річного хворого. Через свій вік він погано чув та розмовляв російською мовою. Викладачка попросила студентку ставити питання пацієнту російською, оскільки української він не розумів, на що вона погодилась.

Чим закінчився скандал наразі невідомо.

ІА "Вголос": НОВИНИ