Скандальний законопроект нардепа-«слуги» Максима Бужанського немає жодних шансів на ухвалення. Як і всі бужанські їх не мають.

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” заявив народний депутат від “ЄС” Олег Синютка.

Зазначимо, у п’ятницю, 17 липня, ВРУ планує розглядати скандальний законопроєкт “Слуги народу” Максима Бужанського № 2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти”. Ним, зокрема, планують внести зміни в закони про мову та про освіту й скасувати перехід російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року.

«Вони завтра знову щось пробуватимуть поставити у порядок денний, але будуть сидіти тихенько, як миші під плінтусом. Ми вже бачимо: у »Слузі народу« наростає потихеньку розуміння того, що цим депутатам також треба буде вертатися додому і звітувати перед людьми», - розповів він.

І додав: «Адже мовної проблеми в Україні не існує, її хочуть створити представники влади і Кремля. Кремль хоче створити мовну проблему, аби знищити все українське, потім туди прийшов »русскій мір«, а згодом - і російські танки. А влада хоче створити цю проблему, бо думаю, що якісь дивіденди виграє. Не буде цього!».

Нардеп також зауважив: в Одесі минулого року 83% батьків віддали своїх дітей в школи з українською мовою навчання, на Харківщині - 70% учнів вчаться українською мовою.

«Немає сьогодні немає мовної проблеми у людей, вона є лише у головах бужанських, дубінських і всяких інших, хто просто отримує відповідні ресурси ззовні і проповідує політику »п'ятої колони« в Україні. Але їхні дні пораховані», - резюмував політик.

https://youtu.be/SwY3JHja3ME

Як писав «Вголос»,

ІА "Вголос": НОВИНИ