Міністерство охорони здоров’я України працює над забезпеченням хворих на системний червоний вовчак основними засобами для лікування цієї хвороби.

Про це заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

МОЗ вже домовилося про додаткові поставки препарату, який застосовується для лікування хвороби.

«Для нас важливе кожне життя. Люди, які хворіють на системний червоний вовчак, мають знати, що препаратом для лікування вони будуть забезпечені.Таких хворих у країні близько 14 тисяч. Ми розробили механізм, який дозволить уникнути нестачі потрібного препарату», – підкреслив Максим Степанов.

Зокрема відомство вже домовилося з компанією-виробником про поставку додаткової партії препарату по всій країні. Компанія здійснюватиме безперебійні поставки препарату й надалі, протягом усього 2020 року.

«Ця партія буде доступною саме для хворих на червоний вовчак та інші системні захворювання. Препарат буде включено у програму »Доступні ліки«, і його можна буде придбати лише за електронним рецептом та у визначених аптеках по всій країні», – сказав міністр.

Як відомо, з 1 квітня 2019 року українці з астмою, діабетом другого типу або серцево-судинними захворюваннями можуть отримувати препарати безкоштовно або за невелику доплату за програмою "Доступні ліки".

ІА "Вголос": НОВИНИ