Міністерство охорони здоров'я затвердило своїм наказом рекомендацію Національної технічної групи експертів з питань імунізації, якою, серед іншого, пропонується дозволити вакцинацію дітей від 12 років.

Відповідний наказ, яким вводиться дію рішення оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, з цього питання, оприлюднений на сайті міністерства.

«Рекомендувати МОЗ затвердити Позицію НТГЕІ № 27-09/2021-1(офіційна заява) щодо рекомендації МОЗ стосовно окремих питань вакцинації проти COVID-19 в Україні», - йдеться у рішенні оперативного штабу МОЗ, що введено в дію.

Як зазначається в офіційній позиції НТГЕІ від 27 вересня, вакцинація проти COVID-19 дітей, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 та виникнення ускладнень, що не належать до груп пріоритетної вакцинації, може бути проведена за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

В рекомендаціях НТГЕІ йдеться, що у випадку виникнення дефіциту вакцин проти COVID-19 пріоритетно вакцинами мають бути забезпечені діти віком від 12 років та дорослі, які віднесені до пріоритетних груп вакцинації та мають високі ризики тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

Відповідно до рекомендацій НТГЕІ, вакцинація дітей від 12 років може проводитися вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

Застосування цієї вакцини протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини.

Нагадуємо, що минулої доби, 26 жовтня, в Україні зареєстровано 22 574 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

ІА "Вголос": НОВИНИ