Лікарі назвали випадки, коли молоко краще не вживати, аби не нашкодити організмові.

Важливо знати таке:

Так, дієтологи зазначили: важливо пам'ятати про один нюанс: чим ви старші, тим менш жирним повинен бути напій, пише changeua.com.

Молоко містить масу цінних елементів, але для шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи цей напій загрожує проблемами, якщо відсоток жирності високий.

Причому в юному віці й до 30 років жирність молока не грає особливої ролі. Але це за умови, що немає захворювань ШКТ.

До тридцяти ви можете вживати в їжу навіть жирне молоко (2,5% жирності і вище). Але після цієї позначки молоко повинно бути нежирним або знежиреним.

Після 50 років жирне молоко взагалі заборонено

А ось після 50 років жирне молоко взагалі заборонено, якщо ви дбаєте про здоров'я своїх серця, судин.

Пов'язано це з тим, що жирні продукти здатні провокувати розвиток атеросклерозу. Це патогенний стан судин, коли в них скупчуються «бляшки» і уповільнюють кровотік.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ