Вже 13 років у Львівській області не можуть відремонтувати міст, який перебуває в аварійному стані та може обвалитися у будь-який момент.

Відомо, що міст побудований через річку Дністер. Він з'єднує села Поляна та Монастирець, пише Голос України.

Так, раніше міст перебував на балансі Монастирецької сільради, а тепер — Комарнівської міськради.

Спочатку його відновлювали за кошти державного бюджету, проте пізніше фінансування несподівано припинили.

Рахунки сільської ради на тривалий час заблокували будівельники, які ремонтували міст, адже вони вимагали отримати зарплатню за свою роботу.

Після того, як недавно аварійний міст оглянули депутати Львівської облради, вони запропонували на території Комарнівської громади провести засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій і розв’язати цю проблему.

Варто зазначити, що через цей міст кожного дня проходять до школи, медпункту, магазину жителі сіл. З кожним роком злощасний міст стає небезпечнішим.

«Це не борги облради, це борги держави. Міст у 2008 році, відповідно до постанови уряду, почали будувати за кошти держбюджету. Та не завершили. Громадам треба допомогти. Необхідно погасити борг і встановити над річкою тимчасову інженерну споруду, щоб люди мали безпечну переправу», — зазначив заступник голови постійної комісії з питань інженерно-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської облради Тарас Чолій.
Обласна рада запропонувала покрити борги за рахунок обласного бюджету.

Депутатка облради Катерина Кеньо зазначила, що потрібно виділити кошти з резервного фонду, поки не трапилось біди.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ