ЄС запровадив санкції проти авіаперевізників Білорусі після того, як про це заговорила Польща. Можливо, така стрімка реакція свідчить про те, що Брюссель нарешті зрозумів небезпеку режимів Лукашенка та Путіна.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі НТА розповів Надзвичайний та Повноважний посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Коментуючи заяву президента Польщі Анджея Дуди про те, що “Росія не є нормальною державою” він пов’язав останні події в Білорусі із політикою Кремля. Мовляв, після того, що сталось Лукашенку залишається лише просити підтримки в Росії.

Польща однією з перших виступила за запровадження заборони на перевезення білоруських авіаперевізників до Європи… Ці заходи вже втілені в життя. Бачимо, що  ця політика є послідовною, вже й інші європейські країни ухвалили таке рішення. Білорусь не має, що сказати, окрім того, щоб шукати підтримки в Росії”, – переконаний Дещиця
Він підкреслив: ці події є хорошим тестом на єдність ЄС.
“Події покажуть, чи ЄС буде дотримуватись рішень щодо Білорусі та чи ця політика буде послідовною, навіть якщо на підтримку Білорусі виступить Росія”, – підкреслив Андрій Дещиця.
Він додав: Польща та Литва готові бути “моторами” і продовжувати санкційну політику проти Білорусі і Росії. Більше того, ЄС прислухався до Польщі, коли та закликала заборонити авіасполучення із Білоруссю.
“Можливо, це ознака того, що ЄС нарешті розуміє небезпеки і режиму Лукашенка, і режиму Путіна”, – зазначив Андрій Дещиця.

ІА "Вголос": НОВИНИ