Якщо замах на Сергія Шефіра справді організували олігархи, незрозуміло, чому тоді всі живі. Рівень такого злочину був би “не дві кулі в ногу водію”. Тоді б стріляли з гранатомета або б взяли снайпера, двох автоматників чи вибухівку. Швидше за все, зловмисник справді цілився “під відбійник”.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA заявив головний редактор газети “Ратуша” Микола Савельєв.

“Якби це справді був замах серйозного рівня, усі б знали, де сидить Шефір і де водій”, – переконаний Савельєв.

Він підкреслив: Шефір та водій справді не знали, що по них стрілятимуть. Мовляв, ніхто б не сів в машину, яку будуть обстрілювати.

“Треба бути дурним, щоб сісти у неброньовану машину, навіть якщо це імітація. Швидше за все, хтось просто використав це в темну”, – вважає журналіст.

Окрім того, Савельєв здивувався, чому у ймовірних причинах замаху не розглядають бізнес-розбірки. Мовляв, обов’язки помічника президента – організація різних зустрічей та вирішення кадрових питань. Це не є підставами для вбивства.

“Тобто, є низка питань, на які навіть не намагаються дати логічних відповідей. Всі кажуть, що це робили для залякування влади. Та з метою залякування влади можна було просто “грохнути” Єрмака… Повірте, Зеленський би так налякався”, – заявив Савельєв.

Він  підкреслив: хтось просто “використав ситуацію в темну”. Тепер ж її “роздуватимуть, надаючи політичного вектору”.

“До речі, Шефір – абсолютно проросійський політик. Подивіться які заяви він зробив – що Путін нормальний політик і з ним можна домовлятись. Потім сам ж Зеленський від цих заяв відрікся. Тому тут шукати російський слід – дурного робота”, – резюмував Микола Савельєв.

Нагадаємо, біля села Лісники Києво-Святошинського району сьогодні в першій половині дня стріляли в автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, поранено водія машини. В автівку вистрелили автоматною чергою, влучило 10 куль.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом на Генасамблеї ООН, уже офіційно відреагував на замах на свого помічника та близького друга Сергія Шефіра.

ІА "Вголос": НОВИНИ