6-річний хлопчик з села Довголука на Стрийщині страждає на хронічну хворобу. Регулярне застосування дорогих ліків та коштовна терапія дозволяють йому триматись, а реабілітація може дати шанс жити повноцінним життям. Та для цього треба кошти, які родина Петрика не має.

Діагноз хлопчика - органічний психічний розлад з вираженими емоційно вольовими порушеннями аутичного спектру F09,  з порушенням соціальної адаптації. У хлопчика є шанс одужати і жити повноцінним життям. Проте для цього треба щонайменше комплекс реабілітацій вартістю в 500 тисяч грн.  Свою історію нам розповіла Руслана Стаднишин, мати Петрика.

Окрім хлопчика, пані Руслана виховує ще трьох дітей. Попри всі труднощі вона намагається забезпечити їх майбутнє, адже чоловік з родини пішов. При цьому працювати Руслана Стаднишин не має змоги. Адже маленький Петрик потребує постійного нагляду, а лишити його не має на кого. 



"Петрикові потрібно кожного місяця ліки, які нам обходяться від 4 до 6 тисяч на місяць. Вони дорогі, але вкрай необхідні для Петрика. Крім того, аби поставити його на ноги також нам потрібно що три місяці  проходити реабілітацію. Один курс реабілітації коштує 92 000 тисячі, це для мене захмарні гроші, яких я взагалі не маю. На рік нам потрібно пройти 5 таких курсів, а ми навіть на один не маємо, адже за рік це виходить практично пів мільйона гривень", - говорить вона. 

 

Тернистий шлях до повноцінного видужання

Петрик Стаднишин має шанс одужати. Та для цього йому необхідно пройти цілий комплекс медичних заходів. Мати хлопчика у спілкуванні з журналістами «Вголос» зауважила, що крім курсів реабілітації та коштовних ліків необхідні регулярні заняття з фахівцями, які зможуть поставити хлопчика на ноги.

"Змушена просити допомоги, щоб врятувати свого синочка, щоб він став повноцінною дитинкою, як усі здорові діточки. Лікар сказав що шанс є, але потрібно постійно, регулярно, реабілітації та медикаментозне лікування, а такоє заняття зі спеціалістами. 

Журналістам «Вголос» Руслана Стадниши надала всі документи, які стосуються діагнозу хлопчика:



Допомогти Петрику мати шанс на повноцінне життя можна за реквізитами: 

Карта Ощадбанку 5167 8032 3722 9591 (мама Стаднишин Руслана)
 
Карта Приват банку, на ім'я Стаднишин Руслана Михайлівна - 5168 7427 2906 9371.
Номер телефону Руслани Стаднишин - 0989115887.





ІА "Вголос": НОВИНИ