Голова ГО «Розвиток громади» Назар Лисяк вважає, що ЛКП «Муніципальна варта» виконує прямі вказівки мера Львова Андрія Садового.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«В принципі, така структура потрібна, але не в такому вигляді, як вона є у Львові. Ми всі добре знаємо, що це «приватна армія» Андрія Садового, оскільки це нібито комунальне підприємство, але воно виконує безпосередні вказівки міського голови. Неодноразово відбувались акції та пікети, де мешканці Львова приходили під стіни міської ради, але двері були закриті й «Муніципальна варта» нікого не пускала всередину. Жодних підстав для таких дій у них для цього не було, бо громада просто хотіла потрапити на сесію, щоб озвучити свої пропозиції, питання або вимоги, які турбують мешканців. Тобто, це порушення нашого законодавства, бо кожен має право прийти на засідання ЛМР. І ми, активісти, неодноразово їх запитували, які підстави того, що людей не пускають. Нам казали, що ніяких пояснень не надаватимуть і що вони керуються тим, що їм наказав Садовий. Тобто, це комунальна структура, яка отримує зарплату за кошти громади міста Львова, але працює не в інтересах людей, а в інтересах однієї особи», - пояснив Назар Лисяк.

«Що стосується цих адмінпротоколів, які «муніципали» складають за паркування і таке інше, то я думаю, що це незаконно. Для цього у нас є правоохоронні органи, є поліція, яка мала б це робити, а до чого тут «Муніципальна варта», я не розумію. Їм це право дав виконком, а ми усі добре знаємо, що цей орган повністю підпорядковується міському голові і він там усе вирішує», - додав активіст.

«Також ми знаємо, що нещодавно було затримано керівника «Муніципальної варти» Павла Пец, якого піймали на хабарі. Він надавав охоронні послуги приватним підприємцям і отримував за це кошти. Тобто, комунальна структура має діяти в інтересах міста, а не займатись «лівим» заробітком. Тим більше, що ЛКП у той час продовжувало отримувати гроші з казни міста. Це просто зловживання службовим становищем», - підкреслив він.

«Крім того, ми бачимо, як на ринках «муніципали» «ганяють» людей, для яких це чи не єдиний спосіб заробітку. Тобто, замість наводити якийсь порядок у місті, вони займаються далеко не тим, чим мали б. В інших містах також є «Муніципальні варти», але вони думають про громаду, а наші – про Садового», - резюмував Лисяк.

Більше читайте тут: Армія Садового чи організована злочинність: хто стоїть за «Муніципальною вартою»?

ІА "Вголос": НОВИНИ