Депутат Львівської міськради Любомир Босаневич вважає ЛКП «Муніципальна варта» абсолютно нерентабельним підприємством.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Утримання ЛКП «Муніципальна варта» обходиться місту в понад 50 млн. гривень на рік. Їхні функції розмиті, а головне, чим вони займаються, – це охорона Шевченківського Гаю. Справа у тому, що поруч із парком живе Андрій Садовий і його будинок охороняє 15 людей. Вони також охороняють львівську ратушу, де працює Садовий, а відповідно і його чиновники», - пояснив Любомир Босаневич.

«Ми, депутати, вже понад 2 роки намагаємось ліквідувати «Муніципальну варту», вже зареєстровано два відповідних проекти рішень. Але чомусь вони не потрапляють до порядку денного, тобто Садовий ці питання не включає до засідань.

Зараз часто маніпулюють темою, що структура охороняє дитсадки і школи. Але набагато дешевшим було б внести ці посади охоронців як штатну одиницю того чи іншого закладу і закріпити таку посаду у кожній школі чи садку. До того ж, «муніципали» і так не виконують цієї роботи», - додав депутат.

«Тому «Муніципальна варта» – це приватна армія Садового і це дуже помітно під час сесій ЛМР чи засідань виконкому. А всі ці «штрафи», «евакуації автомобілів» – це аж ніяк не повноваження цього підприємства, бо цим має займатись поліція», - зазначив він.

«Ну і не варто забувати нещодавнє гучне затримання екскерівника цього ЛКП, якого звинувачують у корупції і наданні охоронних послуг за готівку. Тобто, «Муніципальна варта» – це ті ж «дружинники 90-х», які загубились у часі й ніхто не розуміє, які функції вони виконують і що вони роблять», - підсумував Босаневич.

Більше читайте тут: Армія Садового чи організована злочинність: хто стоїть за «Муніципальною вартою»?

ІА "Вголос": НОВИНИ