Про це в понеділок з нагоди Дня Сухопутних військ ЗС України у Києві заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗС генерал армії України Віктор Муженко, повідомляє «Укрінформ».

«Я пам'ятаю березень, квітень, травень, червень і так далі 2014 року, коли для створення угруповань визначались не підрозділи, тим більше не з'єднання і військові частини, а окремі елементи підрозділів рівня зведених рот, батальйонів та інші. Я пам'ятаю той час, коли в херсонських, запорізьких, донецьких, луганських степах і в луганських лісах якраз кріпла бойова міць Сухопутних військ Збройних сил України. Це той вид (ЗСУ — ред.), який виніс і на сьогоднішній день несе на собі самий важкий обов'язок і важкий функціонал по захисту нашої Батьківщини», - сказав Муженко.

Нині, за його словами, практично 80 відсотків від загальної чисельності угруповання в зоні антитерористичної операції становлять саме Сухопутні війська ЗСУ. Крім того, Муженко наголосив, що зараз практично 90 відсотків на передній лінії становлять підрозділи і частини Збройних сил України.

«Ми маємо зараз 28 бригад у складі Сухопутних військ, 19 полків, я вже не кажу про окремі батальйони - це потужний потенціал, який дозволяє нам на сьогоднішній день говорити про те, що ми спроможні захистити і свої кордони, і свою державу, і свій народ», - переконаний начальник Генерального штабу — головнокомандувач ЗСУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ