Вже менше ніж за два тижні більшість християн світу святкуватиме Різдво. Згодом всі ми відзначимо Новий Рік, а за ним Різдво за юліанським календарем та багато інших українських свят. Для святкового настрою Радіо «Вголос» підготував свою підбірку кращих треків, які додадуть святкового настрою сірим зимовим будням.

Топ пісень святкового періоду для Радіо "Вголос" підготував музичний продюсер Тарас Вишня.  

Це плейлист, який на повну гучність захочеться ввімкнути в авто, в навушниках... А ще, ця підбірка класно смакує до улюбленої вечері, і пасує до гостинців, які несеш мамі. Святкуйте гучніше!

Leony & VIZE - Merry Christmas Everyone

Переосмислений варіант легендарної англомовної колядки від німецької співачки Leony та її земляків з електронного музичного проєкту VIZE, які цьогоріч відзначилися дуетом зі знаковим поп-рок гуртом 2000-их Tokio Hotel. 

Сам сингл вийшов у 2020-у році, і непогано розбавив консервативну атмосферу різдвяних чартів. Нагадаємо, що оригінальна версію пісні випустив британський співак (валлієць за національністю) Шакін Стівенс у 1985-у році. 


Cascada - Jingle Bell Rock

Черговий ремікс, який осучаснює звучання класичної різдвяної пісні американського кантрі-співака Бобі Хелмс, яка вийшла наприкінці 1957-го року і вже встигла стати «народною». Осучаснену обробку пісні випустив німецький електро-попо гурт Cascada з міста Бонн, колишньої столиці ФРН. Трек з їхнього різдвяного альбому 2012-го року «It’s Christmas Time» досі не втрачає своєї актуальності, як звісно ж і класична оригінальна версія. 

 

Jerry Heil - ВІЧНІСТЬ

Цей трек популярна нині українська співачка Jerry Heil. Яна Шемаєва, як насправді звати виконавицю, родом з міста Василькова на Київщині, і в 2019-у році увірвалась в чарти з хітом «Охрана отмєна», який став одним з топових синглів року. Та ліричну святкову пісню Вічність виконавця написала ще до того, як перший альбом виніс її на хвилі популярності. 

"Але при цьому пісня зайшла, а акустична версія зібрала овер 250 тисяч переглядів! Саме з цієї пісні почалася співпраця з Романом Череновим aka Morphom, тож цього року ми вирішили допрацювати трек. Це сучасна новорічна казка, як з фільмів про просту дівчинку, яка від кохання за одну ніч перетворюється в принцесу. Ліхтарики, святковий дух, джингл белз - вся атмосфера свята в одному треці", - пише про неї сама Jerry Heil 


Train - Shake Up Christmas

Сингл з різдвяного альбому 2010-го року ветеранів поп-рок сцени, гурту Train з Сан-Франциско, поповнив собою скарбничку різдвяної музики, яка особливо популярна в США. 

Гурт, який виник в 1993-у році існує й подосі, об'єднаний довкола вокаліста Патріка Монахана. Комерційного успіху та масової популярності вони досягли у 1998-у році з виходом однойменного з назвою гурту альбому. головна фішка звучання - поєднання традиційного року з мотивами кантрі й блюзу, та творчі експерименти зі стилями, які дали початок року, як такому. 


Patsyki z Franeka - Let it sing

Запальна новорічна пісня від електро-поп квартету,  походження якого очевидне з назви. Гурт з Івано-Фарнківська, беззаперечного одного з найпрекрасніших міст Галичини та всієї України. Та наразі Назар, Чьорний, Лола та Алєхандру (такі творчі псевдоніми учасників) живуть і творять в нашій столиці. 

Гурт, який увірвався в чарти у 2016-у році з хітом «Вася OMG» та переміг у проєкті «Xfactor2, продовжує експериментувати з музикою. Й серед цих експериментів - новорічний трек у стилі »українського гаража", як самі учасники називають жанр своєї музики. 

Mintal -  Щедрик

Одна з багатьох варіацій абсолютно геніальної пісні «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича, яка від початку свого створення й до сьогодні обійшла весь світ і стала міжнародно впізнаваною.

З додаванням електронних мотивів та сучасного поп-звучання її переосмислив й український поп-гурт Mintal.


Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You

Ще один беззаперечний епічний різдвяний сингл, який нам подарувала музична індустрія США. Поєднання розкішного вокалу соул-діви Мераї Кері та динамічного звучання синтезаторів й різдвяних дзвіночків створило вибуховий ефект, який підніс ї на вершини чартів 26-и країн у 1994-у році. За словами критиків авторитетного журналу  The New Yorker, це музичне творіння «одне з небагатьох гідних сучасних доповнень до святкового канону»

 


Kelly Clarkson - Rockin' Around The Christmas Tree

Свіжий різдвяний сингл від американської поп-рок співачки Келлі Кларксон. Переможниця шоу Ameraican Idol 2002-го року, яка випустила кілька альбомів з міжнародними хітами, не часто тішить фанатів новими піснями, сконцентрувавшись на телевізійній кар'єрі. Проте цьогоріч не оминула нагоду поповнити скарбничку сучасної різдвяної музики. 


F4ST - Feliz Navidad 

На останок запальна композиція від колумбійського електро-поп дуету F4ST, який творить свою музику в урбаністичних ритмах Боготи. Столиця Колумбії з населенням, яке сягає 9 мільйонів, розташована на висоті 2640 метрів над рівнем моря, на схилах Анд. 

Проте культурне життя цього вкрай цікавого мегаполісу насичене й активне, а чимало місцевих мешканців, побожних католиків, після Різдвяної меси й закінчення Посту не проти ввірватися на танцмайданчику,  зокрема й під різдвяно-танцювальні пісні. 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ