Про це повідомила прес-служба ДМСУ.

У січні цього року ііце-прем’єр-міністр- міністр культури В’ячеслав Кириленко подав клопотання до МВС з проханням надати дозвіл на проживання для цих двох артистів як діячам культури, імміграція яких відповідає інтересам України, щоб підтримати імідж України як держави, в якій гарантовано можливості для вільного вираження власних поглядів та переконань, в тому числі через творчу діяльність, а також врахувати в цьому рішенні позицію гурту з підтримки української Революції гідності та їхній внесок у розвиток української музики.

Посвідка на постійне проживання надає іноземцям право постійно проживати в Україні та користуватися тими самими правами і свободами, а також нести такі самі обов'язки, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України (право обирати та бути обраними до органів влади, працювати на державній службі тощо).

Як повідомляв «Вголос», у січні цього року Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні. 

«Ляпіс Трубецькой» – білоруський панк-рок-гурт, створений у вересні 1989 року. В середині 2000-х років «Ляпіси» під керівництвом Міхалка почали виступати із текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, у Білорусі «Ляпіс» потрапив у чорний список музикантів.

У 2014 році концерти гурту в Росії скасовувалися через «антиросійські висловлювання».

«Ляпіс Трубецькой» від початку підтримував Революцію гідності. Пісня «Воїни світла» стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ