Як повідомляє «РБК-Україна», про це розповів політолог Володимир Цибулько.

«По-перше, скоріш за все, МВС неспроможне провести розслідування. А, по-друге, все ж таки було б набагато краще, якби міністерство вживало превентивні заходи щодо недопущення подібних інцидентів. Адже відомство Авакова повинно не тільки розслідувати, а й виховувати суспільство. А так суспільством не буде винесено ніякого уроку», – каже Цибулько.

На думку політолога, міністр МВС Арсен Аваков, замість того, щоб приймати у цій ситуації адекватні рішення, розпускає інформаційні фантоми про затриманих хуліганів. Натомість даних про організаторів, які спровокували це зіткнення – немає.

Нагадаємо, що 14-го жовтня під стінами Верховної Ради виникла сутичка між міліцією і людьми, які після відмови нардепів розглядати закон про визнання вояків УПА борцями за незалежність України, почали кидати димові шашки і нападати на міліціонерів. Після цього, згідно із повідомленням прес-служби МВС було затримано 43 особи: 12 із них — заарештовані, стосовно 17 — складено адмінпротоколи, ще 14 – відпущено через відсутність доказів про скоєння злочинів або адмінправопорушень.

Як відомо, для включення у порядок денний законопроекту щодо УПА при голосуванні не вистачило 9 голосів нардепів, серед яких свій голос не надали п’ять представників партії «Народний фронт», до якої входить Арсен Аваков (Денис Дзенерський, Тетяна Донець, Юрій Вознюк, Микола Мартиненко, Андрій Пишний). 

ІА "Вголос": НОВИНИ