Сьогодні під час засідання сесії ЛМР депутати проголосували за здійснення запозичення до бюджету Львівської міської територіальної громади у 2021 році. Це вимушений крок, переконаний голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик, адже без запозичень місто зупиниться.

«Ми розуміємо, що без цих кредитів місто зупиниться. Якщо ми ці кредити не візьмемо, то просто перестанемо платити борги за роботи, виконані ще півтора роки тому.
Шановні представники виконавчих органів, депутати, я би вас дуже просив, давайте усі речі, які ми придумуємо по фінансуванню, щось велике, глобальне побудувати чи зробити, обдумувати, спочатку маємо розуміти, де ми візьмемо гроші», - наголосив Петро Адамик.

За словами депутата, якщо місто рухатиметься в такому темпі, то наступній депутатській каденції і наступному міському голові не позаздриш, через те, що вони прийдуть віддавати борги.

«Я дякую державним банкам, які нам будуть ці кошти позичати, я за кредити, але ми маємо з нашими фінансами навести порядок. Можливо десь взяти під менші відсотки і погасити там, де ми взяли під вищі відсотки. Давайте мудро робити, під майно виводити землю, присвоювати кадастрові номери, виставляти на аукціони. Давайте ефективно господарювати, щоб менше брати грошей і більше використовувати внутрішніх резервів», - переконує Петро Адамик.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ