Президент Володимир Зеленський відреагував на стрілянину, яка сталася у четвер, 27 серпня, на Харківщині.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Глава держави подякував поліції за швидкий результат зі затриманням підозрюваних, зазначивши, що така ефективність повинна стати нормою.

«Суспільство має згадати що в державі є поліція і є закон. А громадянин - отримати відчуття захищеності. Ані належність до певних політичних сил, ані прихильність до різних ідеологій, віросповідань, поглядів тощо, якщо це не заборонено законодавством, не повинні бути виправданням злочинів», - наголосив Зеленський.

За його словами, саме безкарність породжує вседозволеність, а отже, «розслідування у таких справах повинно відбуватися якомога швидше, а суди повинні ухвалювати рішення, керуючись виключно буквою закону, а не політичною кон’юнктурою».

«Ми десятиріччями слухали гасло: »закон – один для всіх«. Але бачимо, до чого призводять порожні обіцянки! Безліч правоохоронних органів зосередили увагу на економічних та корупційних злочинах, боротьба з якими, звичайно, важлива, але ми не повинні допустити повернення до »лихих 90-х« із зухвалими розбірками на вулицях. Тому гучні слова повинні нарешті перетворюватися на результат, а винні – отримувати реальне покарання», - підсумував президент.

Як писав ''Вголос'':

ІА "Вголос": НОВИНИ