Міністерство освіти і науки України, в рамках реформи Нової української школи, виділило для початкової школи 1 млрд. гривень. Проте на місцях люди не змогли використати ці гроші, а винних, за словами Міністра освіти, має карати громадськість, бо це їхня справа.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Якщо люди не вміють використовувати кошти – вони не профпридатні. Проте ми нікого не можемо притягнути до відповідальності і це мене зовсім не лякає. Звинувачувати чиновників мають громади, саме вони повинні розбиратися з своїми органами місцевого самоврядування. Зараз Кабінет міністрів створив спеціальну координаційну раду, яка буде вимагати пояснення від чиновників на місцях, але перш за все цим мають займатися люди, адже це їхня справа».

Також чиновниця повідомила, що люди не задоволені Новою українською школою, бо занадто багато від нею очікують.

«Коли батьки привели дітей в перший клас, вони були шокованими і дуже розчарованими. Я вважаю це тому, що в них занадто висока планка очікування. Якщо ви хочете змін – приймайте виклик».

Окрім того, Міністр розказала, що зараз друкують підручники для дітей, які мали увійти в користування ще на початку цього навчального року.

«Ми не встигаємо усе закінчити. Книжки для першокласників лише вирушили у школи, із іншими складніше, адже, наприклад, діти 10-х класів ще 2 місяці будуть вчитися за допомогою Інтернету, тому, що їхні підручники будуть готовими пізніше. У селах, де, подекуди, один комп’ютер на всю громаду, з навчанням ще більша проблема. Проте я вважаю, що для того, аби вчитися, книжка не особливо й потрібний, вона - лише додаткове джерело», - каже Гриневич.

ІА "Вголос": НОВИНИ