Українці в австрійській столиці організували акцію з нагоди 100-ліття Акту Злуки та утворили символічний «ланцюг єднання» на мосту через Дунай-канал.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Сьогоднішня акція присвячена 100-й річниці Акту Злуки. Так ми підтримуємо ініціативу, започатковану ще на початку 1990-х років і підтримувану нині у Києві, коли «живим ланцюгом Соборності» на мості Патона єднають Лівобережну і Правобережну Україну. Своїм «живим ланцюгом» на через Дунай-канал ми висловлюємо солідарність із цілою Україною і показуємо свою єдність, що ми один народ, одна родина», - заявив співорганізатор акції, представник Австрійського пластового осередку Тарас Піняжко.

Взявшись за руки, з центру ланцюга в обидва боки українці стали передавати спочатку фразу «Вітаю зі Святом - століттям Злуки!», а потім – «Співаємо Гімн!». Коли останнє повідомлення дійшло до людей на краї «живого ланцюга», всі дружно заспівали Гімн та розгорнули синьо-жовтий прапор.

«Живий ланцюг» через Дунай-канал став одним із заходів в австрійській столиці, організованих «Пластом» та спрямованих на ознайомлення української громади Відня із історичними подіями, пов'язаними із утворенням Української Держави та часів боротьби за її соборність.

Як писав «Вголос», у столиці Чехії українці влаштували акцію соборності. 

ІА "Вголос": НОВИНИ