Мер м. Винники, що біля Львова, Володимир Квурт розповів, чому у його місті не хочуть об’єднуватися зі Львовом в одну ОТГ.

Про це він розповів в ефірі Народного толк-шоу 11 лютого.

Зазначимо, напередодні чергових місцевих виборів міський голова Андрій Садовий звернувся з офіційним листом до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Львівської ОДА й запропонував об’єднати місто із 20 сусідніми населеними пунктами. У Винниках ж, що біля Львова, провели зустріч із місцевими активістами, після чого почали збирати підписи проти входження міста до Львівської ОТГ.

«Принцип Закону про децентралізацію каже, що наслідком об’єднання має стати покращення можливостей для кожного мешканця. Тому створення ОТГ  повинно передбачати врахування інтересів мешканців довколишніх територій», - зазначив Квурт.

І додав: «Щодо Львівської ОТГ: законодавець цього проекту не подумав про те, що ОТГ декількох сіл будь-якого центрального району чи окраїни нашої області – це зовсім інше об’єднання, аніж об’єднання обласного центру з приміськими територіями». У Львові, за словами Квурта, набагато складніші процеси. Зокрема, у місті щоденно працює понад 100 тисяч мешканців приміських територій. Тому капітал цього центру формується в інший спосіб.

«Ми проти об’єднання, тому що ми зникаємо. Багато відомих людей, які у нас мешкають, приходять і кажуть, що не згідні з тим, що місто з 700-річною історією щезне з мапи України. І зараз, якщо ми погодимось лише на варіант об’єднання з містом Львовом сіл, розташованих навколо кільцевій дорозі, ми ще й закладемо черговий конфлікт, з якого будемо виходити ще декілька років. Ми, зокрема прогальмуємо можливість розвитку обласного центру, а це не правильно», - резюмував мер м. Винники.

Більше читайте тут: «Знищив Львів – і нас знищить!»: голови ОТГ – ПРОТИ «Великого Львова» на чолі з Садовим».

ІА "Вголос": НОВИНИ