30 грудня у потязі сполученням Київ-Дніпро через прохання говорити українською мовою провідниця влаштувала військовому істерику.

Про випадок на своїй сторінці у Facebook написав комбатант «Легіону свободи» із нікнеймом Бандера Слобожанський, виклавши відповідне відео.

«Повертався я з Києва потягом номер 80. Провідник вагону номер 2, Коляда Валентина Іванівна, на моє чемне прохання обслуговувати мене державною мовою, категорично відмовилася це робити в грубій формі: «Каґда виучу, таґда і заґаварю!», — розповів він.

Військовий звернувся до жінки та зазначив, що вона порушує низку законів, Конституцію, рішення КСУ, дискримінує його за мовною й етнічною ознакою у його країні за його ж гроші й ображає його національні погляди.

«З цією проблемою я звернувся до начальника поїзда. Після безрезультатної розмови я вже сам виглядав винним у тому, що 27 років було не достатньо Коляді В. А., щоб опанувати мову. Вислухавши безліч безглуздих виправдань від «фсєґда так била і ми раждєни в есересере» до які українці негідники, що після Майдану не підняли зарплату до рівня США та «прі Януковічє била лучше», — продовжив чоловік.

Також він додав, що написав скаргу в книзі «Скарг і пропозицій», а також зареєстрував звернення на урядовій гарячій лінії з вимогою «звільнити неграмотну нахабу до виправлення мовної та розумової вади».

«У мене одне запитання: «Доки ще ця паскудна зграя проросійських пройдисвітів, яка називається владою, буде знущатися над нами,  українцями, знищуючи нас у котлах і мовних гетто. У нас просто не залишається вибору...», — резюмував військовий.

P.S. «На жаль, через технічні причини мені не вдалося записати всю ту істерію ущемльонної вати», — написав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ