Матір захисника України Дениса Поповича, який загинув у боях за Донецький аеропорт, зреагувала на скандальні заяви телеведучої Сніжани Єгорової щодо українських військовослужбовців.

Так, розмовляючи з журналістами під час Маршу захисників до Дня Незалежності в Києві, жінка попросила не називати родичів полеглих за Україну військовослужбовців «сім'ями загиблих».

Мати зазначила, що слово «загинув» є дуже болючим для родичів Героїв. На її думку, краще говорити - «ті, хто віддав життя за Україну».

«Всі пишуть загинули, сім’ї загиблих… Ніякі ми не сім’ї загиблих. Ми сім’ї тих, хто віддав життя за Україну. Селюків. Ви мене розумієте», - зазначила жінка, натякнувши на нещодавні заяви Єгорової.

Матір захисника також розповіла, що її син справді був зі села і не любив місто, однак він мав вищу освіту і перед смертю якраз отримав виклик до університету - повинен був захищати роботу в аспірантурі.

Як писав «Вголос»:

  • Напередодні Єгорова відзначилася низкою антиукраїнських заяв
  • Телеведуча, зокрема, образила Героїв московсько-української війни, назвавши їх селюками, а також заявила, що у наметах під час Революції Гідності робили аборти
  • Згодом відомий український шоумен Антін Мухарський зреагував на ці заяви своєї колишньої дружини

ІА "Вголос": НОВИНИ