І ці, й усі інші вибори в Україні, парламентські також, мають для країни доленосне значення у тому сенсі, що наша держава від часу перших правдиво демократичних виборів президента і до Верховної Ради у 1994 р. стоїть постійно перед загрозою приходу до влади антидержавницьких сил.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів керівник Науково-ідеологічного центру ім. Д. Донцова Олег Баган.

«Головна проблема нашого теперішнього політичного буття полягає в тому, що після спонтанного і доволі легко-щасливого утворення української державності в 1991 р. величезна частина нашого суспільства, передусім постсовєтська номенклатура, етнічні росіяни й абсолютно зденаціоналізовані малороси, не прийняла української ідентичності», - зазначив він.

За словами Олега Багана, зараз триває період депресії і морального розчарування. Найбільше цьому посприяло те, що здебільшого нова влада нікого не покарала за антиукраїнські ідеї, за відкриті репресії. А не покаране суспільне зло провокує масовий моральний цинізм, який ми отримали зараз.

«І це призвело до того, що реваншистський табір, тобто проросійські і глибинно малоросійські середовища, які зберегли свою агресивність щодо України і всього українського, перейшли у наступ. Тому, як не дивно, але ми знову стоїмо перед доленосним вибором: або країна знов посунеться в бік до Росії-Євразії, або продовжиться складне націобудування», - резюмував Олег Баган.

Більше читайте тут: «Доля країни – у наших руках, або чому 31 березня так важливо не помилитися».

ІА "Вголос": НОВИНИ