Центральна виборча комісія вважає рішення Парламенту політичним і немотивованим. Однак вона не бачить сенсу його оскаржувати.

Про це повідомляє Українська правда.

«На риболовлю поїду… у нас зараз більше організаційні речі: кабінети звільнити, поприбирати. Що ж тут незрозумілого? Ми це розцінюємо як політичне рішення… Ми – всьо… Якщо Парламент вважає так, то хай буде», - сказав заступник глави ЦВК Євген Радченко.

Центрвиборчком вважає рішення Ради несправедливим, але сенсу його оскаржувати не бачить, оскільки воно політичне.

Радченко додав, що члени комісії під керівництвом глави ЦВК Тетяни Сліпачук можуть дати підсумкову пресконференцію, але уже не в ролі Центрвиборчкому, однак поки що цього не обговорювали.

Зазначимо, що після рішення Ради ЦВК зібралася на нараду. Бернацька запевнила, що колектив зібрався, щоб попрощатися.

«Після рішення Парламенту ми зібралися колективом, щоб попрощатися, сказати слова подяки, бо ми відпрацювали дуже важкий рік», - повідомила Бернацька.

«Ми оцінюємо, що це нова реальність. Вперше в Україні з’явилася партія монобільшості у Парламенті. І, звичайно, природним є їхнє бажання перезавантажити всі можливі органи, незважаючи на той 7-річний строк повноважень, який передбачений законом для ЦВК для того, щоб чергові вибори проводилися тим складом ЦВК, який не має жодного стосунку до тих парламентарів, які підуть на ці вибори», - розповіла вона про рішення ВР.

За її словами, перезавантаження стосується не тільки ЦВК, а й інших органів влади, судової системи.

«Сподіваюся, що з нашим досвідом ми знайдемо якусь цікаву сферу, в якій можна бути корисним. Але наразі нічого конкретно сказати не можу, бо тільки сьогодні цю новину отримали. У мене найщасливіший чоловік, що відбувся розгін ЦВК, бо за останній рік він мене майже не бачив», - сказала секретар ЦВК про плани після звільнення.

Як писав «Вголос», 13 вересня Верховна Рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії.

ІА "Вголос": НОВИНИ