Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Уперше у Програмі капітального будівництва обласної ради, яка реалізується за кошти бюджету розвитку обласного бюджету, відсутні переліки об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. Депутатам пропонують голосувати за кота в мішку. З 50 мільйонів гривень є лише порожній рядок на співфінансування проектів за кошти Державного фонду регіонального розвитку в обсязі 10 мільйонів гривень, ще 15 мільйонів гривень порожнім рядком передбачено на інші об’єкти соціально-культурного та житлово-комунального призначення. Очевидно, що перелік об’єктів приховують до того часу, поки вони не будуть розподілені, як завжди, кулуарно перед самим засіданням сесії обласної ради», – прокоментував голова депутатської групи «Міжфракційне об’єднання бійців АТО у Львівській обласній раді» Михайло Нискогуз.

За його словами, на сесії обласної ради, що відбудеться 30 травня, згідно з регламентом  бюджет розвитку не може бути затверджений, оскільки він не був вчасно оприлюднений, а без нього розгляд Програми соціально-економічного та культурного розвитку області не має сенсу.

«Тому ми пропонували перенести розгляд Програми соціально-економічного та культурного розвитку до оприлюднення переліку об’єктів, аби дотриматися вимог регламенту та законодавства про доступ до публічної інформації», – зазначив  Михайло Нискогуз. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ