Про це повідомляє 5 канал

Дорогу до передових позицій поблизу Новозванівки прострілюють бойовики. Однак, водій обрав відносно безпечний шлях. Та попри це армійці не довіряють найманцям. Десь там на горі вартує кулеметник, який не зводить очей з ворожих позицій.

Удень, розповідають армійці, на позиціях відносно тихо. Обстрілювати опорні пункти найманці розпочинають лише надвечір.

«У більшості випадків стрільба йде з автоматичної зброї, крупнокаліберної. Інколи працюють РПГ і міномети – 82-ий та 120-ий калібр. Такими діями нас намагаються провокувати, навіть коли є місія ОБСЄ. Нам передають, що місія ОБСЄ, щоб ми на провокації не йшли, а вони відкривають вогонь», – розповідає боєць Андрій.

Від початку грудня бойовики облаштовують нові вогневі точки. "Нову позицію зробили. Там поставили АГС і починають трішки «кошмарити» нас», – каже боєць Іван.

Поки немає обстрілів, українські захисники зустрічають гостей. До бійців поспішає Святий Миколай. У ролі Святого – Ярослав із Тернополя. Разом зі своїми земляками-волонтерами передають ще й подарунки, які зібрали за кордоном.

«Вони помогли нам купити машину, купили дрон хлопцям. Вони – це заробітчани. Заробітчани, які працюють в Лондоні і дуже сильно переживають (за Україну)», – пояснює волонтер Тарас Зрайчик.

Волонтери поспішають вручати подарунки захисникам, бо військовим час змінювати побратимів на бойових постах. Надвечір чекають чергових провокацій ворога.

ІА "Вголос": НОВИНИ