Сьогодні, як і минулого та позаминулого року о цій порі, ми знову піднялися на високий пагорб у зеленій зоні столиці Іспанії, неформально названий іменем Мирослава Мисли, де вшанували пам'ять друга «Мисливця» - свободівця, сокільця, добровольця «Карпатської Січі», а відтак офіцера 93-ї ОМБр ЗС України, який відійшов у вічність 2 жовтня 2016 року у ході битви проти московських загарбників.

Мирослав Мисла був почесним членом Українська Патріотична Асоціація «Воля» і підтримував з нами постійний зв'язок аж до тією нещадної осені, коли ворожа куля зупинила його земний шлях.

Невдовзі друг «Мисливець» повернувся до нас в імені Гуртка національно-патріотичного та фізичного виховання «Соколята», лідером якого є Stefan Aleksandr Yakymchuk - українець, що народився і виріс в Іспанії, але за покликом крові ще підлітком долучився до молодіжного крила УПА «Воля» і має намір у майбутньому стати офіцером Збройних сил України.

Під час акту вшанування пам'яті друга «Мисливця» звернув увагу на те, що сьогодні - 12 жовтня - в Іспанії відзначають головне Національне свято - Día de Hispanidad. Це свято пов'язане із днем висадки команди Христофора Колумба на березі Американського континенту у 1492 році та початком творення іспанської імперії, що стала логічним продовженням Реконкісти, яка переросла в експансію і підкорення Нового світу (відео 1).

Проводячи паралелі з Україною, наголосив, що наша Реконкіста триває, а завершиться вона визвольним походом Українського війська до берегів Тихого океану - до наших єинокровних братів, які проживають на території Зеленого Клину.

Впевнений, що такий похід відбудеться після того, коли від Сяну по Кавказ постане нова Україна - самостійна і соборна, грізна' й міцна. І так буде - ще за нашого життя вояки з обох берегів Дніпра помиють свої чоботи, запорошені походом, у теплих водах Тихого океану поблизу Владивостока! І відновиться Далекосхідна Українська автономія - невід'ємна частина Української Самостійної Соборної Держави!

Також ми разом із сокільцем Стефаном Якимчуком прочитали молитву українського націоналіста, яку щоразу перед боєм виголошува Мирослав Мисла (відео 2).

Р.S. Дякую Mariya Shchudla за майстерно зроблені фото і відео нашої акції.

ІА "Вголос": НОВИНИ