Росія розмістила реактивні системи залпового вогню «Град» на території Нагірного Карабаху, яку вона контролює відповідно до мирних домовленостей, укладених 9 листопада.

Як повідомляє Reuters, міністерство оборони РФ заявило про розміщення семи тимчасових спостережних постів у Лачинському коридорі, який сполучає Вірменію з Нагірним Карабахом.

Репортери Reuters стверджують, що особисто бачили в Лачинському коридорі дві системи залпового вогню «Град». Військовослужбовці підтвердили журналістам, що вони прибули з Росії.

В одного з «Градів» був російський військовий номерний знак з регіональним кодом 94, що вказувало на його належність до Закавказького військового округу. Як зазначається, другий «Град» без номерного знака супроводжувала військова вантажівка КамАЗ з російськими номерами того самого військового округу.

Журналісти Reuters також помітили в цьому районі російський танк.

Як відомо, 9 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху.

Також Азербайджан і Вірменія обмінялися тілами загиблих на полі бою навколо міста Шуша в Нагірному Карабасі. Обмін відбувся за сприяння і участі російських військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ