У Міністерстві закордонних справ України рішуче засудили поїздку низки французьких політиків до окупованої Росією АР Крим.

Про це йдеться в офіційному коментарі на сайті зовнішньополітичного відомства.

«Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни виявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавство України. Вони також діють всупереч офіційній позиції власної країни, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова», – наголосили українські дипломати.

У МЗС зауважили, що розцінюють дії французьких політиків як «пряме потурання агресору в його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму та створення безпекових загроз у регіоні Чорного і Азовського морів».

Крім того, вітчизняні дипломати вимагають від усіх іноземних громадян чітко дотримуватися порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

«Порушники притягатимуться до відповідальності відповідно до законодавства України», – пообіцяли в МЗС.

Як відомо, у 2017 році колишні французькі депутати Тьєрі Маріані та Ніколя Дьюік відвідували окупований Крим для спостереження за «губернаторськими виборами». Однак згодом вони не змогли потрапити до Національних зборів.

ІА "Вголос": НОВИНИ