Справу 73-річного українця Юрія Солошенко було розглянуто упереджено, а на нього чинився тиск. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

МЗС висловило категоричний протест у зв'язку з рішенням влади РФ засудити Солошенко до 6 років позбавлення волі.

"Тривале утримання Юрія Солошенко під арештом (14 місяців), відмова в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на непов'язану з триманням під вартою, недопуск протягом майже 9 місяців консульських посадових осіб України до ув’язненого співвітчизника, проведення судових слухань у закритому режимі - свідчить про тиск на ув'язненого громадянина України з метою отримання потрібних слідству свідчень і упередженості розгляду справи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Московський міський суд 14 жовтня засудив колишнього директора українського заводу "Знамя" 73-річного Юрія Солошенко до шести років колонії суворого режиму за шпигунство на користь України.

МЗС України вимагає зупинити конвеєр судових розправ Російської Федерації над громадянами України, звільнити безпідставно засудженого Юрія Солошенка та інших громадян України – жертв агресивної політики Кремля. 

ІА "Вголос": НОВИНИ