Особливу тривогу української сторони викликає інформація про цілеспрямовані заходи російських органів влади з погіршення умов утримання Геннадія Афансьєва, що призвело до різкого ускладнення стану його здоров’я, повідомляється в коментарі МЗС.

Тому у відомстві вимагають від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно засудженого Геннадія Афанасьєва, негайно надати дозвіл на допуск до нього консульських посадових осіб України відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов’язань, а також вжити заходів для забезпечення йому належної медичної допомоги.

Афанасьєва перевели до ІК-31 в Мікуні за 120 км від Сиктивкара і адвокат українця заявляє, що в Геннадія зараження крові, яке він отримав під час етапування в колонію.

Також 4 лютого 2016 року Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство засудити застосування тортур проти українця Геннадія Афанасьєва, якого незаконно утримують у Росії. 

Нагадаємо, правозахисна організація «Amnesty International»розпочала збір підписів під зверненням до генерального прокурора Росії Юрія Чайки про неприпустимість фізичного тиску на свідка у справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка – Геннадія Афанасьєва. 

ІА "Вголос": НОВИНИ