У міністерстві зазначили, що за дорученням Президента Петра Порошенка вони займуться організацією перепоховання останків письменника та його дружини, передає прес-служба МЗС України.

«Згідно з вказівкою Президента України, Міністерство закордонних справ України через посольство України в Празі вживає заходів з метою збереження та подальшого перепоховання останків Олександра Олеся та його дружини, які були ексгумовані», - йдеться в заяві.

За інформацією МЗС України, на місці, де була могила Олександра Олеся, був захоронений Володимир Михайлишин, виходець з України, який донедавна доглядав поховання Олександра Олеся та сплачував необхідну ренту.

Після смерті Михайлишина, його син, як законний спадкоємець, прийняв рішення про захоронення батька у згаданому місці.

Зазначають, що за втручання посольства України, останки Олександра Олеся та дружини були переміщені до депозитарію кладовища до моменту рішення родичів Олександра Олеся, які проживають в Канаді, щодо місця остаточного захоронення останків.

«Після відповідного рішення, посольство України в Празі вживатиме всіх заходів для належного перепоховання останків Олександра Олеся та його дружини. МЗС України тримає питання перепоховання Олександра Олеся на особливому контролі», - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося раніше, 3 січня у Чехії примусово ексгумували останки письменника Олександра Олеся.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ