Про це повідомляє «Українська правда».

«Послу вручили ноту, в якій висловлюється рішучий протест щодо намірів польського Міністерства внутрішніх справ і адміністрації розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення каплиці-ротонди, розташованої на території Польських військових поховань на Личаківському кладовищі у місті Львові», - розповіла речниця МЗС Мар’яна Беца.

Київ розглядає такі дії Варшави, як недружній крок.

«Україна розглядає такі наміри як недружній крок, що негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства», - додала Беца.

Вона заявила, що історики повинні оцінювати історичні події і обом сторонам необхідно утримуватись від «політизації окремих історичних фактів, що шкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Польщею».

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: clear_vgo, arial, " pt="" sans="" caption",="" proxima_nova,="" "open="" sans",="" arvo,="" neris,="" gotham_pro,="" "fira="" roboto,="" arimo,="" verdana,="" tahoma,="" helvetica,="" sans-serif;="" font-size:="" 11px;="" text-align:="" center;"="">2 зображення у верхньому ряду

ІА "Вголос": НОВИНИ