Міністерство закордонних справ України закликає світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію у зв'язку з новими масовими незаконними обшуками помешкань і затриманнями кримських татар, які відбулись напередодні.

Про це відповідну заяву оприлюднено на сайті відомства.

«Закликаємо посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України та прискорення деокупації АР Крим і м. Севастополь”, - йдеться у документі.

МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку із новими масовими незаконними обшуками помешкань та затриманнями кримських татар, які відбулися в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах тимчасово окупованого Криму.

»Як і у попередніх випадках, російська окупаційна влада продовжує репресії проти корінного населення Криму під прикриттям «боротьби з тероризмом». Так, ще вісім кримських татар - Руслан Нагаєв, Ельдар Кантіміров, Руслан Месутов, Ленур Халілов, Різа Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров та Ескендер Сулейманов – були затримані окупаційною владою у сфабрикованій справі «Хізб-ут-Тахрір», - наголошують українські дипломати.

Нагадаємо, що 10 червня у підконтрольному РФ Київському районному суді Сімферополя обрали запобіжний захід кримському татарину Ризі Омерову. 

11 червня затриманих ФСБ Руслана Нагаєва і Руслана Месутова підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя відправив під арешт до 5 серпня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ